Vypracování provozního / sanitačního řádu
Co je to sanitační řád:
Sanitační řád je nedílnou součástí produkce zdravotně nezávadných potravin. Sanitačním řádem se stanovují konkrétní postupy při zabezpečování hygieny a sanitace v jednotlivých částech provozu s vymezením odpovědnosti za jejich řádné provádění.
Sanitační řád musí obsahovat:
- konkretizaci druhu, způsobu frekvence a rozsahu sanitačních prací v jednotlivých částech provozu
- použitou sanitační techniku
- použitý sanitační prostředek (druh, koncentrace, teplota, expozice)
- pokyny pro oplach
- způsob kontroly účinnosti sanitačního procesu (včetně dokumentace)
Provozní řád musí mít i provozy, které provozují činnosti epidemiologicky závažné např. kadeřnictví, holičství; pedikúra, manikúra; kosmetické služby; masérské, rekondiční a regenerační služby; činnosti, při kterých je porušována integrita lidské kůže; provozování solárií
Cena provozního či sanitačního rádu se pohybuje od 1.500,- Kč v závislosti na rozsahu.